• De vertrouwenscommissie heeft binnen Cluzona als taak het waarborgen van de veiligheid (fysiek en sociaal).

  En is eerste aanspreekpunt bij onderwerpen zoals (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie, agressie, fysiek en verbaal geweld, maar ook ander ongewenst gedrag, zoals bijv. pesten.
  Als vereniging vinden wij het van belang om proactief en professioneel met deze onderwerpen om te gaan.

  De Commissie bestaat uit:
  Marit Otte (Vertrouwens Contact Persoon)
  Chantal Hijmans (Commissielid)
  Merel van Broekhoven (Commissielid)

  Het e-mailadres is: vertrouwenscommissie@cluzona.nl

  Indien u vertrouwelijk contact wilt, neem dan contact op met onze Vertrouwens Contact Persoon,
  onder e-mail vcpcluzona@gmail.com

 • Vertrouwenspersoon Marit Otte

  Voor Cluzona ben ik de vertrouwenscontactpersoon. Ik wil mijzelf graag voorstellen.
  Mijn naam is Marit Otte en ik ben geboren in 1991. Samen met mijn vriend, onze zoon en dochter woon ik in Wouw. In 2019 ben ik afgestudeerd als pedagoog en heb ik in diverse branches stage- en werkervaring opgedaan. In een kindcentrum, op verschillende basisscholen, in de gesloten jeugdzorg en binnen een kindcentrum voor kinderen met een extra zorg- en hulpvraag. Als vriendin van een voetballer sta ik regelmatig aan de lijn en in de kantine.

  Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Dit doen kinderen van nature ook heel graag. Voor een kind is sport niet alleen een manier om lekker te bewegen en bezig te zijn, maar ook om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien helpt het een kind om zelfvertrouwen op te bouwen. Daar is een veilig sportklimaat voor nodig. Dit vind ik heel belangrijk en dit staat hoog bij mij in het vaandel. Om veiligheid en gewenst gedrag te bevorderen, zijn afspraken binnen Cluzona opgesteld. Op deze manier wordt sporten er alleen maar leuker op. Mochten er toch ongewenste zaken gebeuren (zoals pesten, discriminatie, agressie of seksuele intimidatie) dan is het goed om dat bespreekbaar te maken. Alle leden kunnen bij mij terecht, met een opmerking of een vraag over een concreet incident of een vervelende ervaring, met betrekking tot ongewenst gedrag. Voorop staat dat er geluisterd zal worden naar het verhaal. Daarna bekijken we welke stappen nodig zijn om tot een geschikte oplossing te komen. Alle informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld: er is altijd toestemming nodig van de melder, voordat er eventuele vervolgstappen worden gezet. We bekijken samen hoe we het probleem zo adequaat mogelijk kunnen oplossen, zodat de veiligheid en het samen sporten weer voorop kan staan!

  Ik wens jullie allen een sportieve en gezellige tijd bij Cluzona!

  Ik ben bereikbaar via vcpcluzona@gmail.com

  Groet,
  Marit Otte