• Zondagmiddag 14 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie, werd John Borghouts (59 jaar) namens de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  John Borghouts ontving een ‘lintje’ voor zijn diensten als vrijwilliger bij Cluzona en de stichting Sint Nicolaas in Wouw.

  De altijd vol humorvolle schilder uit Wouw was even sprakeloos bij het ontvangen van zijn lintje. Voorzitter Jan Theuns gaf het woord aan burgeemeerster van Midden en plots stroomde de kantine vol met familie van John en het Sint Nicolaas Comité. John die altijd van alles op de hoogte is was nu verrast.

  Na een woordje van Ed van Bergen van de Stichting Nicolaasvereniging Wouw nam Sinterklaas zelf nog het woord met een video verbinding met Spanje. Hierna was het woord aan Jan Theuns namens Cluzona waarbij spelers en oud-trainers als Klippel, Van Oeveren en Van der Sloot ook nog hun lofzang uitte over John.

  'Zo, die is binnen.' Waren de eerste woorden van de nuchtere John toen de burgemeester vroeg of hij nog wat wilde zeggen. En vond John het normaal en vanzelfsprekend dat hij al die uren vrijwilliger deed voor de verenigingen? 'Niet normaal, wel leuk!'

  Woorden als "Dik Verdiend", "Topper", "Trots" en "24 Karaats Vrijwilligersgoud" zijn dan ook veel gehoorde woorden.

  Meer en meer dan verdiend voor de top vrijwilliger van Cluzona.


  Onderstaand enkele foto's van de Gemeente Roosendaal en 2 filmpjes.

 • Foto's van Gemeente Roosendaal

 • Film Sinterklaas

 • Film Eric de Regt