• Leden vanaf 18 jaar voetballen of zijn betrokken bij één van onze seniorenteams. Door het grote aantal seniorenteams kan er op elk niveau worden gespeeld. Van wandelvoetbal tot Cluzona-1. Naast het spelen van hun eigen wedstrijden zorgen onze seniorenteams ook voor sfeer op ons sportpark, in de kantine en bij wedstrijden van het eerste. Kun je om wat voor reden niet meer voetballen dan is er altijd nog de mogelijkheid om betrokken te geraken en een functie binnen een team te vervullen, zoals leider, teamscheidsrechter of grensrechter.

  Seniorenteams

  De seniorenafdeling van Cluzona telt in het seizoen 2023-2024:

  • 6 heren teams op zondag
  • 1 heren team op zaterdag
  • 1 damesteam op zondag
  • 3 veteranen 35+ teams op donderdagavond.
  • 1 18+ damesteam toernooivorm op vrijdagavond.

  Selectie Cluzona

  Het vlaggenschip van Cluzona komt uit op Zondag in de 2e klasse afdeling Zuid-2. Dit team speelt prestatiegericht voetbal, maar wil niet zeggen dat ze gezellige gelegenheden uit de weg gaan.

  Recreatieve teams

  Onze overige seniorenteams spelen recreatief voetbal. Het voetbalplezier staat voorop bij deze teams, maar ze willen wel presteren. Door de diversiteit in de teams is er voor iedereen die op zijn eigen niveau met leeftijdsgenoten wil voetballen wel een plaats. Enkele teams trainen donderdagavond.

  Vrouwenvoetbal

  Naast de herenteams beschikt Cluzona over een damesteam. Ook voor hun geldt dat het voetbalplezier bovenaan staat, maar dat ze tijdens de wedstrijden er wel vol voor gaan. De dames trainen doordeweeks op donderdag.

  35+ Veteranen

  Binnen Cluzona zijn drie 35+ teams actief. Zij spelen in competitieverband 7 tegen 7 op een half veld hun wedstrijden op donderdagavond.
  Volgens de KNVB: “Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, want hoe oud je ook bent: “voetbal gaat nooit uit je bloed”.”

  Wandelvoetbal

  Kun je het spelletje en het sociale gebeuren van een 3e helft op respectabele leeftijd van 55/60+ niet missen? Dan is wandelvoetbal een uitkomst. Er wordt wat lacherig over gedaan en het is wennen om niet te rennen tijdens een potje voetbal. “Om naar te kijken is er niks aan”,  maar om te doen wel. Je wordt er weldegelijk moe van en blijft dus ook fitter.
  Momenteel is er geen wandelvoetbalteam bij Cluzona. Bij voldoende spelers en als meerdere personen aanmelden dan wordt er ingeschreven voor een competitie.
  Eventueel kan bij Cluzona door meerdere spelers onderling worden afgesproken en wandelvoetbal worden gespeeld, net als vroeger op het veldje. Neem dan contact op. 
  Klik hier voor meer info >

  Activiteiten

  Voor de senioren vinden jaarlijks enkele activiteiten plaats waaronder een zaalvoetbaltoernooi tussen kerst en nieuw en een afsluitende BBQ met onderling toernooi op het eind van het seizoen. Klik hier voor de Activiteitenkalender >

   

  Organisatie senioren

  Binnen Cluzona is er een seniorencommissie voor coördinatie, begeleiding en advies. Elk team binnen Cluzona beschikt over 1 of meerdere leiders/trainers. Zowel de leiders/trainers als de leden van de seniorencommissie hebben onderling contact in een whatsapp groep om zaken op elkaar af te stemmen. Het eerste elftal beschikt over eigen ondersteuning in de vorm van een gekwalificeerde trainer, keeperstrainer, assistent-scheidsrechter, fysiotherapeut/verzorger en een teammanager. Veel spelers vanuit de seniorenteams verrichten vrijwilligerswerk voor de vereniging.

  Lid worden?

  Heb je interesse om in één van onze seniorenelftallen te komen voetballen of een functie te willen vervullen? Schrijf je dan in als lid!