• In Memoriam

  Gommert Jonkers

  9 november 1941 - 3 november 2023


  Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat ons erelid Gommert Jonkers op 81 jarige leeftijd plotseling is overleden. Voetbalvereniging RKSV Cluzona en Gommert waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zijn overlijden raakt ons dan ook diep.

  Gommert was een ras-bestuurder, maar ook een echte sportliefhebber; hij droeg zowel de wielersport als de voetbalsport een warm hart toe. Naast voorzitter van het Wouwse Wielercomité heeft Gommert bij Cluzona een geweldige staat van dienst opgebouwd. Hij was elftalleider van het “dreamteam” dat in de jaren 70 furore maakte en 7 jaar onafgebroken in de 2e klasse KNVB uitkwam na twee promoties op rij vanuit de 4e en 3e klasse. Daarna trad Gommert toe tot het hoofdbestuur van onze vereniging waarin hij van 1985 tot 1991 de voorzittershamer hanteerde. In 1994 nam hij afscheid als bestuurslid, maar hij bleef als lid en fanatiek supporter de verrichtingen van Cluzona altijd nauwgezet volgen en was hij nog vaak te zien langs de lijn en bij clubactiviteiten, samen met zijn Mientje.


  Wat vooral bijblijft is de betrokkenheid bij, en genegenheid voor, onze vereniging en haar leden. Hij had met iedereen een goede band, was graag gezien, organiseerde veel en kreeg ontzettend veel voor elkaar. Toen Gommert later respectievelijk raadslid in de gemeente Wouw, wethouder van de Gemeente Wouw en wethouder van de Gemeente Roosendaal werd bleef hij zich indirect inzetten voor de vereniging. Mede dankzij hem waren de lijntjes met de gemeente kort en kon er, als het moest, snel wat geregeld worden.

  Als dank voor al zijn verdiensten voor onze vereniging werd hij benoemd tot erelid van Cluzona. Ook ontving hij voor zijn lange staat van dienst de Zilveren en Gouden Clubspeld en de Zilveren en Gouden KNVB-speld. Voor al zijn maatschappelijke verdiensten, dus ook bij Cluzona, werd Gommert Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  We zullen Gommert blijvend herinneren als een zeer aimabel en betrokken mens, iemand die op zijn eigen manier, vaak met een vleugje humor en een kwinkslag, ontzettend veel voor onze vereniging heeft gedaan en heeft betekend. Gommert, bedankt voor alles!

  We wensen Mien, de kinderen en kleinkinderen en verdere familie, vrienden en bekenden heel veel sterkte met dit grote verlies.

  Als eerbetoon aan Gommert Speelt Cluzona-1 haar eerstvolgende wedstrijd, zondag 12 november a.s. 14.00 uur, met rouwbanden en zal een minuut stilte in acht worden genomen.


  Bestuur, leden en supporters van

  RKSV Cluzona - Wouw