• Omwonenden van Sportpark de Doelen,

  Afgelopen zaterdag is er op ons veld aan de Doeldreef een beslissingswedstrijd gespeeld tussen de voetbalteams van Nieuwdorp en Groot-Ammers. De twee teams liggen geografisch nogal uit elkaar en de KNVB heeft ons woensdagavond gevraagd of de wedstrijd op ons (neutraal) veld kon worden gespeeld. Wij hebben hiermee ingestemd, mede omdat wij van de KNVB vernamen dat bij verschillende andere voetbalverenigingen in de regio, de velden niet meer beschikbaar waren vanwege groot onderhoud.

  Er waren van beide clubs een groot aantal supporters aanwezig en de besturen van de verenigingen zegde ons toe om de supporters “in de hand te houden”. Toen de teams voor aanvang van de wedstrijd het veld opkwamen, hebben de supporters van Groot-Ammers een enorm vuurwerk ontstoken. Dit ging gepaard met een zware rookontwikkeling en langdurig geknal. Alhoewel wij als Cluzona en onze supporters, hiermee niets van doen hadden, bieden wij u voor deze overlast onze oprechte excuses aan.

  Wij hebben het bestuur van Groot-Ammers op het gedrag van de supporters aangesproken, maar uiteindelijk heeft de gewaarschuwde politie de supporters toegesproken en kunnen kalmeren. Hierna zijn er geen incidenten meer geweest. Wel hebben de “supporters” naast de veroorzaakte overlast, ook op ons sportpark vernielingen aangericht, waarvoor wij de vereniging zullen aanspreken.

  Wij zijn ons bewust van de ligging van ons sportpark nabij een woonwijk en streven erna om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. In dit geval zijn wij min of meer overvallen door het enorme vuurwerk. Nogmaals onze excuses hiervoor, wij overwegen om dit soort wedstrijden in de toekomst niet meer op ons terrein te laten plaatsvinden.

  Tot slot willen wij u nog informeren over een vriendschappelijke wedstrijd van Cluzona tegen TOP Oss aanstaande zaterdag 25 juni om 15:00 uur. Wij zullen er alles aan doen om voor, tijdens en na de wedstrijd de (eventuele) overlast zoveel mogelijk te beperken.

  Dank voor uw begrip in deze en vriendelijke groet,
  Het Bestuur van Cluzona.