R.K.S.V. CLUZONA
  • Voetbal.nl
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • YouTube

Overlijden Piet van Steenpaal

Geplaatst op 01-06-2019

Overlijden Piet van Steenpaal

13-06-1925            31-05-2019

Diepbedroefd hebben we kennis genomen van het overlijden van ons clubicoon Piet van Steenpaal. Piet mocht de gezegende leeftijd van 93 jaar bereiken en was daarmee ons oudste clublid. Met een onderbreking van enkele jaren was Piet in totaal bijna 50 jaar lid van onze vereniging en bekleedde daarin diverse functies.

Uiteraard begon Piet in zijn jonge jaren als actief voetballer zijn loopbaan bij Cluzona. Op het veld ontpopte hij zich tot ware goalgetter en menig seizoen werd hij gekroond tot topscoorder van ons eerste elftal met aantallen waarop spitsen van nu jaloers zijn.

Na zijn actieve carrière bleef Piet altijd een zeer trouwe supporter van onze club. Hij was daarnaast ook schrijver van het alom bekende Cluzona-clublied, het lied dat hij vaak bij gelegenheden vol enthousiasme ten gehore bracht. De laatste decennia maakte hij zich vooral zeer verdienstelijk als accommodatie-vrijwilliger. In die hoedanigheid pakte Piet diverse klussen op waarbij met name zijn laskunsten bijzonder waren. Hij repareerde vele doeltjes en andere materialen en bespaarde op die manier veel kosten voor de club.

Ook bij clubactiviteiten was Piet steevast, vaak met zijn vrouw Lies, van de partij. Er was bijvoorbeeld geen kaartavond die hij oversloeg, want ook rikken was voor hem een mooie vrijetijdsbesteding. Zijn bijdrages over de clubhistorie bij de diverse jubilea en de avonden van de blauwe V waren ook memorabel te noemen.

Door zijn afnemende gezondheid zagen we Piet de laatste tijd steeds minder aanwezig bij de club. Op vrijdag 31 mei jl. is hij rustig van ons heengegaan. Op zaterdag 8 juni is de crematie van Piet om 15.00 uur bij Zegestede te Roosendaal.

We wensen zijn vrouw Lies en zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen alle sterkte toe met dit grote verlies.

Piet, je was een man met een groot Cluzona-hart! Enorm veel waardering voor jouw inzet en betrokkenheid. We gaan je missen! Bedankt voor alles wat je met zoveel passie voor onze vereniging gedaan en betekend hebt! De jou toegekende onderscheidingen door Cluzona zelf, maar ook door de KNVB en NKS waren allemaal meer dan verdiend!

Bestuur, leden en vrijwilligers

Van Rksv Cluzona - Wouw

 Bekijk nieuwsarchief

Sponsor worden