R.K.S.V. CLUZONA
  • Voetbal.nl
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • YouTube

Verslag dauwtrappen Wouw 2017

Geplaatst op 30-08-2017

Dauwtrappen Rondom de Wouwse Toren 2017

Vandaag op naar de gezelligste wandeltocht van West Brabant, dus mijn wekker loopt al vroeg af.

Om half 8 staat een zonnetje laag boven de horizon en over de akkers tussen Roosendaal en Wouw hangt een dikke laag dauw.   Dit belooft een mooie wandeling Rondom de Wouwse Toren.

In de kantine van Cluzona zijn Toon en Tiny van Steenpaal met zijn organisatieteam druk in de weer. De voorlopers van de verschillende afstanden worden geïnstrueerd, de dames van de Cluzona-kantine zijn al druk in de weer met het ontbijt en de eerste deelnemers die individueel willen lopen melden zich aan om op precies 08.00 uur te kunnen starten. 

Over de velden rond Wouw lost de dauw langzaam op en laat een rijkdom aan heerlijkheden zien: rabarber, uien, aardappels, peren en appels.

In dit buitengebied ook prachtige boerderijen met steeds dat geweldige uitzicht op de dominante Wouwse Toren.

Na de eerste 5 km via de prachtige Ster van Wouw ga je naar de rust/koffie/thee en worstenbrood/gevulde koek controlepost. Hier kun je besluiten wat je verder gaat doen. Terug na 5 km met de huifkar, getrokken door prachtige stoere paarden, of via de mooie noordelijke Ster van Wouw 5 km teruglopen naar Cluzona, of via een geweldig mooie lus van 5 extra km die langs beek en water terug gaat naar de controlepost (waar je stiekem een extra worstenbroodje kunt scoren) om vervolgens op de 10 km route terug loopt naar de Toren van Wouw.    

In de gezellige kantine staat inmiddels een overvloedig ontbijt/brunch buffet opgesteld, wat mede dankzij de vriendelijke Cluzona serveersters, door de ruim 150 hongerige lopers zeer wordt gewaardeerd. 

Op het terras wordt onder het genot van een drankje nog tot laat in de middag nagepraat over deze succesvolle Dauwtrappen Rondom de Wouwse Toren.

Bedankt Toon, Tiny en volledige team, graag tot ziens op 26 augustus 2018, de volgende Dauwtrap.

 Bekijk nieuwsarchief

Sponsor worden